(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
mléčná mandlová hmota na zdobení
Potřebné ingredience
150 g moučkového cukru
150 g sušeného mléka
2 lžičky rostl.oleje
pár kapek mandlové tresti
1-2 lžíce medu
potravinářské barvivo
trochu vody
Postup přípravy
Ze surovin vytvoříme tvárnou hmotu, je-li řídká a lepí se,přidáme moučk.cukr, v opačném případě přidáme trochu vody. Hmotu můžeme použít na potahování dortu, na ozdoby apod. Dětem chutná, když mi zbyde obalím v ní piškoty slepované marmeládou nebo krémem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mourinka
(upraveno)
13. 8. 2007, 13:19
Také ji dělám a sklízí větší úspěch než klasicky, mandlový, marcipán.
spelinka
(upraveno)
13. 8. 2007, 13:33
@Mourinka
Já ji také dělám, ale dávám sušené mléko, moučkový cukr, bílek a mandlová aroma. Můj muž pak chodí a vychutnává, jak malej, fakt. To ani syn to tak nevychutnává.
janaforyou
(upraveno)
13. 8. 2007, 13:11
Macku ,krásnej dort a krásný